11. 6. 2015 boli podľa plánu Bezbariérového centra organizované 2 kurzy pre koordinátorov pre študentov so špecifickými potrebami na VŠ, ktoré na seba nadväzovali.
Kurz A1: Úvod do legislatívy a metodické usmernenie pre vytváranie prístupného akademického prostredia pre študentov so ŠP – kurz je zameraný na oblasť legislatívy týkajúcej sa podpory štúdia študentov so zdravotným znevýhodnením na VŠ a na metodické usmernenie pre vytváranie prístupného akademického prostredia pre študentov so špecifickými potrebami.
Kurz A2: Podpora študentov so špecifickými potrebami na vysokej škole – základné úlohy koordinátora pre študentov so ŠP, v rámci ktorého boli zúčastnení koordinátori oboznámení o základných úlohách a činnostiach, ktoré majú koordinátori pre študentov so špecifickými potrebami pôsobiaci na VŠ.

a
18. 6. 2015 sa uskutočnil Kurz A2: Podpora študentov so špecifickými potrebami na vysokej škole – základné úlohy koordinátora pre študentov so ŠP – vzdelávací kurz bol zameraný na pôsobenie koordinátora pre študentov so špecifickými potrebami.

Vzdelávacie kurzy pre koordinátorov, jún 2015