Aj vďaka projektu Nezastaviteľní by Birell sa ľudia s akýmkoľvek druhom zdravotného postihnutia či so zákernou chorobou nemusia zrieknuť svojho záujmu – aktívneho športovania. Špeciálne športové pomôcky, ako sú napr. handbike (upravený bicykel), sledge (bežky) a pod., budú mať šancu získať športovci na Slovensku a v Českej republike, ktorých vyberie odborná komisia na čele so známym slovenským raperom Bekimom.

Počas jari a leta bude po celej SR a ČR putovať špeciálna brána. Za každého, kto pod ňou prejde, venuje organizátor projektu Birell 0,20 eura. Za celkovú čiastku zakúpi športové potreby pre Nezastaviteľných. Okrem aktivít spojených s bránami môžu záujemcovia podporiť projekt príspevkom do pokladničiek pri bránach, zakúpením darčekov z e-shopu projektu alebo príspevkom na Nadáciu Pontis.

V tomto roku prebieha projekt Nezastaviteľní by Birell už piaty raz. Počas tohto obdobia pomohol projekt 38 hendikepovaným ľuďom na Slovensku a v Českej republike. Vďaka špeciálnym športovým pomôckam v hodnote približne 134 000 EUR sa tak mohli vrátiť k aktívnemu štýlu života. Len vlani sa do projektu zapojilo takmer 200-tisíc ľudí, ktorí pomohli Nezastaviteľným získať na športové vybavenie 51 231 EUR.

Registrácia prihlášok prebieha od 5. februára do 5. marca na www.nezastavitelni.sk/registracia.

Hľadajú sa tí, ktorých ani hendikep nezastaví. Štartujú Nezastaviteľní!